Cikkek

Magunkról

Publikációink

Kurzusok

KIADVÁNYAINK

DVD | Videó | Hang

Oktatási segédanyagok

Térképek

Magyar kutatás
HungaroMars2008


Hunveyor, Husar
Gyakorló űrszondák


BESZÁMOLÓK
MTA-JSPS beszámoló

ADATBÁZISOK
Io hegyei adatbázis

Marsi klímadiagramok adatbázis

Tanárképzés | Szótárak

Extrák
Nyomtatható verzió

A Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, az MTA Geonómiai Tudományos Bizottság/ ELTE Természettudományi

Nyolcadik Hunveyor Szeminárium

Tata, Eötvös József Gimnázium
 

13.30 Megnyitó és köszöntés: Katona Márta, a tatai Eötvös József Gimnázium igazgatója és Magyar Csabáné, a tatai Eötvös József Gimnázium tanára.

Előadások (13:30-15:00):
Bérczi Szaniszló: A Hunveyor program 10 éve. Távlatok.
Csapó László: Első lépések a Hunveyor-Husar rendszer építésében (Lego Mindstrom építőkészlet)
Hudoba György: A párhuzamos port sokoldalú alkalmazása a HUNVEYOR-4-en.
Lang Ágota: HUSAR-5: egy Lego Mindstorm NXT alapú rover rezgések érzékelésére.
Nyerges Gyula: Segédeszköz a programozás oktatásában: a HUSAR-6 robot-rover
Magyar Csabáné, Badics Alex, Bakonyi István, Pardy Tamás, Varga Tamás Norbert: A Hunveyor-9 építése, kísérlete mágnesezett porokkal, mágneses szőnyeggel. Bemutatkozás a 39. LPSC konferencián.

15:00-15:30: Szünet, Hunveyor-4 és -9, és Husar-2, -5 és -6 bemutatók.

Kabai Sándor: A H-ördögszekér és más demonstrációk a Mathematica-6 programmal.
Nehéz Imre, Varga Tamás: Tervek a Hunballonról.
Gucsik Arnold, Nagy Szabolcs: Optikai és elektron mikroszkópia és spektroszkópia Hunveyorral?
Imrek Gyula: A Hunveyor-Husar rendszer Inventor dokumentumai (képgaléria).
Hargitai Henrik: Kisérlet-tervek egy jég Hunveyorra.

5-kor az elnök megköszöni a 8. Hunveyor Szeminárium résztvevőinek munkáját, a vendéglátóknak a konferencia megszervezését és az előadóülést bezárja. Fél 6-kor a delegációk visszaindulnak állomáshelyeikre.

**

Az MTA X. és XI. Osztály Geonómiai Tudományos Bizottsága Meteoritikai és Planetológiai Albizottságának 2008, február 27-i, Nyolcadik Hunveyor Szeminárium címmel a tatai Eötvös József Gimnáziumban megtartott előadóülése jegyzőkönyve:

Jelen vannak: Katona Márta, a tatai Eötvös József Gimnázium igazgatója, Dr. Bérczi Szaniszló, az Albizottság elnöke, Dr. Gucsik Arnold, az MTA VEAB Planetológiai Munkabizottságának elnöke, Dr. Horváth András, A MANT elnöke, Dr. Hudoba György, a BMF ROIK docense, Dr. Istenes Zoltán, az ELTE IK docense, Dr. Hargitai Henrik, az ELTE BTK tanársegéde, Varga Tamás Péter, a VTPatent vezetője, Imrek Gyula, a PTE IÁTT munkatársa, Csapó László, a PTE IÁTT tanársegéde, Kabai Sándor, az Albizottság tagja, Nagy Szabolcs, a VEAB Planetológiai Munkabizottság tagja, Magyar Csabáné, a Tatai Eötvös József Gimnázium tanára, Lang Ágota, a Soproni Széchenyi István Gimnázium tanára, Gyerges Gyula, a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola tanára, Tepliczky István, az MCSE tagja, Badics Alex, Bakonyi István, Pardy Tamás, Varga Tamás Norbert, az Eötvös Gimnázium diákjai. Kimentés: Dr. Hegyi Sándor, Pintér Ambrus, Dr. Károssy Csaba, Dr. Kereszturi Ákos.

A vidékről érkező tagok 11 után érkeznek meg. 12-kor a konferencia résztvevői közös ebéden vettek részt a régi Piarista Kolostor épületében, annak szép ebédlőjében.